Papptak Bromma

Vi hjälper dig med taket

Behöver du lägga ett nytt papptak på villa, garage, cykelbod eller skjul? Vi hjälper gärna till att lägga ett papptak så att det blir rätt och snyggt gjort! Hos oss arbetar duktiga takläggare som är vana att hantera alla olika typer av takmaterial såsom papp, tegel och plåt. 

Vi kan även bistå dig med lagning, renovering eller tvätt av ett redan befintligt papptak. Ditt papptak kommer hålla betydligt längre om du tar hand om det och ser efter det regelbundet. 

Kontakta oss idag och beställ offert!


Papptak Bromma

Billigt och smidigt med papptak

Papptak är ett relativt lättplacerat och billigt takalternativ om man jämför med andra material. Det väger lite vilket gör att det kan användas på alla olika typer av konstruktioner. Papptak är också bra på det sättet att det kan användas på platta tak eller på tak med mycket låg lutning. 

Det som man kallar för papptak är för det mesta gjorda av cellulosa eller papp. De är alltid belagda med en asfaltsliknande massa som kallas för bitumen. Bitumen gör taket hållbart och vattentätt. 

Papptak är bra på många sätt, dock är det inte lika hållbart som tegel eller plåt. För att taket skall hålla länge skall man vara noggrann med skötseln av taket och regelbundet tvätta och laga det om det behövs. Man kan också behöva lägga på ny beläggning av bitumen emellanåt. 

Ta hand om ditt papptak

Hur länge ditt papptak håller beror till stor del på hur du tar hand om det. Papptak kan hålla i allt från 10-30 år. Här följer några tips på hur du får ditt papptak att hålla länge. 

1. Korrekt installation

Allt börjar med takläggningen. Det bästa sättet att säkerställa att ditt papptak är rätt lagt är att anlita en professionell takläggare som lägger taket åt dig. Då kommer taket garanterat vara vattentätt och motståndskraftigt. 

2. Kvalitativ takpapp

Det är onödigt att slarva eller vara snål när det kommer till val av material. När du anlitar en takläggare kan du be hen om råd gällande vilken typ av takpapp som passar bäst på ditt tak. 

3. Underhåll taket

Håll koll på ditt tak och titta på det några gånger om året för att se så att det inte finns några hål, bubblor eller revor. Om taket ser ut att ha hål eller revor bör dessa lagas av en takläggare omgående. 

4. Gör rent ditt tak

Att göra rent taket är viktigare än många tror. Påväxt av alger och mossa kan på sikt skada taket. Även smuts är dåligt för ditt papptak i längden och bör tvättas bort regelbundet. 

Om du tar hjälp av en takläggare vid val av material och montering samt ser efter, lagar och rengör ditt papptak regelbundet så kommer det hålla i många år framöver. 

Kontakta oss om du vill ha hjälp att lägga ett nytt papptak eller beställa service av ditt gamla!

Billigt och smidigt med papptak