Våra tak

Tak i tegel och betong

Klassiska svenska tak som håller. Det är inte för inte som ett så stort antal hus i Sverige har tak av äkta tegel eller betongtegel. Anledningen är enkel - de håller! Tack vare materialets vikt ligger taket stadigt på plats och på äldre timmerhus får de till och med konstruktionen att bli mer stadig.

Tegeltak är smarta då det går enkelt att reparera dem om någon av pannorna skulle få en skada. Har du istället ett plåttak eller ett papptak kan du behöva byta ut stora delar eller måste göra en ful lappning för att åtgärda problem. Med ett tegeltak är det bara att byta ut någon enstaka panna så ser taket ut som nytt igen. Tegeltak har också fördelar som att de isolerar väl mot stark värme utifrån och ljudisolerar väl när det regnar.

takpannor

Tak från Monier

Även om vi är fristående och kan lägga tak av de flesta typer och märken så har vi ett samarbete med företaget Monier och tycker mycket om att arbeta med deras kvalitetsprodukter. Monier erbjuder betongtegel och äkta tegel i ett flertal olika färger och med olika finish så att det blir lätt att hitta ett passande takmaterial till ditt hus.

En nyhet som de erbjuder sedan en tid tillbaka är solenergitak, det vill säga tak med integrerade solpaneler. Det är en spännande lösning som kan hjälpa dig att generera energi direkt med hjälp av taket, utan att behöva montera utanpåliggande solpaneler.

Har du redan hittat ett takmaterial från en annan tillverkare som du föredrar att använda är det givetvis helt okay för oss! Det är bara att du hör av dig så tar vi fram en offert på jobbet att lägga taket åt dig medan du sköter inköpet av det material du önskar använda.

Tak som blir snyggare med åren

En ytterligare fördel med tegeltak tycker vi är att de bara blir snyggare och snyggare med åren. Där andra takmaterial bleks i solen och kanske till och med slits ut förblir ett tegeltak snyggt år efter år så länge man rengör det någon gång ibland. Materialet skadas inte av solen då det ju faktiskt har bränts i en ugn för att bli starkt och stabilt till att börja med.

Skulle taket blekna efter ett antal decennier (tegel bleknar knappast på något enstaka år) så finns det bättringsfärg som kan användas för att fräscha upp tegelpannorna så att de ser ut som nya igen..

Varmt välkommen att höra av dig till oss för att få en gratis offert på takläggning i Bromma.

Trygga tak med 10 års garanti! Vi ser till att du får ett tak som håller.